• Edie May Jewellery: Handgjorda silversmycken från Varberg
Alltid fri frakt inom Sverige

Skötselråd

 Rengöring

Ditt silversmycke kommer oxidera (=bli missfärgat) med tiden. Det beror på att det finns svavel och fukt i luften. För att göra rent ditt silversmycke från oxidationen brukar den silverdipp som finns att köpa hos guld och silversmeder funka fint. Ditt smycke blir silverblänkande igen efter bara någon minut! Följ anvisningarna på den dipp du väljer. Om du använder ditt smycke regelbundet förhindras oxidationen ganska bra, då behöver du mest rengöra det då och då.

Rengör ditt smycke i varmt vatten med en aning diskmedel i. En mjuk tandborste är bra att gnugga med lite försiktigt, så fett och smuts lossnar. Skölj sedan i ljummet vatten, och torka noggrant så att smycket blir helt torrt, med en mjuk trasa du enbart använder för smycken.


Hantering

Ta gärna av dig ditt smycke när du tränar och svettas mycket, duscha heller inte med det på. 

Var försiktig om du har en aktivitet eller ett arbete (som hushålls- eller trädgårdsarbete) där du kan fastna med ditt smycke. Ta gärna av det för att undvika onödigt slitage eller en skada på smycket som kanske inte går att reparera. Eller så du inte skadar dig.

Klor, saltvatten och andra kemikalier kan få ditt silversmycke att ändra färg.Förvaring 

Förvara ditt smycke i medföljande påse eller ask så skyddar du det från repor och märken, och även till viss del från oxidering.
Du kommer oundvikligen att få repor och märken på ditt smycke när du använder det. Om reporna stör dig mycket kan du prova att få ditt smycke polerat på nytt. Eller så väljer du att se det som en del av charmen, smycket blir mer unikt och bär på just din historia.