• Edie May Jewellery: Handgjorda silversmycken från Varberg
Payment with Klarna Payment with Swish
Medlem i nätverket #norromVarberg

Storlekar


Ringstorlek

Om du vill mäta din ringstorlek så ta en ring du redan har som passar dig (och passar det finger du vill ha den nya ringen på) och mäta diametern på insidan av den med en linjal på bredaste stället. Eller ännu bättre, med ett skjutmått.

En app som är kan vara till hjälp är Ring Sizer, klicka här. Då behöver du en ring som redan passar fint på ditt finger, instruktioner finns i appen.

Måttet du beställer din nya ring med ska vara i millimeter. En diameter på till exempel 18,5 mm motsvarar storlek 18,5 osv.


Tänk på att om du ska köpa en bred ring behöver du gå upp lite i storlek för att den inte ska sitta för hårt på fingret.

Om du tycker det låter krångligt så skicka mig ett mail så hör jag av mig till dig och hjälper dig att få rätt storlek!

Klicka här: [email protected]


Halsbandslängd

På ett enkelt sätt kan du mäta detta genom att ta på dig ett halsband du redan har och som du gillar längden på. Knäpp upp halsbandet och lägg det på ett bord och mät hela längden med ett måttband eller liknande. Har du inget halsband med rätt längd för dig? Då tar du en bit snöre och gör samma sak som med ett halsband, häng det runt halsen tills du är nöjd med hur det ser ut och sträck sedan ut det och mät längden på det. 

(Storlekar som finns är 42, 45, 50 och 70cm.)


Armbandsstorlek

Stelt armband: Mät din handled med ett måttband och lägg till så mycket du vill för att det ska sitta bekvämt. OBS! Se bara till att du kan trä ur din hand när du håller ihop måttbandet, annars blir armbandet för litet.

Kedja med lås: Mät din handled med ett måttband, och lägg till så mycket du vill för att det ska sitta bekvämt, och mät sedan med linjal vilken längd det blir.

(Vanliga storlekar brukar ligga mellan 16-19 cm.)


Fotlänk

Se instruktionerna under "Armbandsstorlek, kedja med lås". Var dock observant på att du kan böja foten ordentligt (som när du går), så kedjan inte stramar och blir för kort.